Over pivot

Pivot is in juli 2008 door Steffan Classens opgericht vanuit de behoefte om complexe, technisch-organisatorische vraagstukken op te lossen en bedrijven toekomstbestendiger te maken. Pivot  richt zich op het MKB of grote familiebedrijven binnen heel Nederland, waarbij logistieke vraagstukken spelen.

 

De kracht van Pivot is het out-of-the-box-denken in combinatie met scherpe analyses en kennis van technologische systemen en processen. Steffan Classens is een echte beelddenker:

“Ik denk altijd samenhangend en kan daarbij gedachtesprongen maken, die soms niet te volgen zijn voor anderen. Dat heeft als voordeel dat ik verbanden weet te leggen die niet voor de hand liggen, waardoor er nieuwe inzichten ontstaan. Met deze andere kijk op de situatie creëer ik waardevolle (nieuwe) kansen voor bedrijven.”

Steffan Classens heeft ruime ervaring opgedaan bij bedrijven zoals o.a. Getronics, Sara Lee en KEMA. Hierbij lag op transport, software-ontwikkeling en automatisering. Sinds 2008 volgt Steffan zijn ambitie om organisaties te helpen bij complexe problemen door (her)nieuwde inzichten in processen, strategie en verdienmodel.

Naast de kennis de  kennis van zowel de techniek als  logistiek voelt Steffan de krachtenvelden binnen een organisatie goed aan. Daardoor beschikt hij het talent om problemen binnen de organisatie te benoemen en om te zetten in (technische) oplossingen voor een optimaal proces.

 

Naast zijn werk voor Pivot kun je Steffan vinden op zijn Ducati-motor of mountainbike. “Van motorrijden word ik rustig: geen telefoon en geen afleiding. Dat zorgt voor een goede creatieve geest.” Samen met buurtgenoten heeft Steffan de Belcrum Brouwerij opgericht. In de Belcrum Brouwerij  wordt bier door en voor de wijk gebrouwen. Met de opbrengst hiervan worden andere activiteiten binnen de wijk mogelijk gemaakt.